Köfte yaparken içine içli köftelik bulgur katılarak değişik bir tat elde edebilirsiniz.
MALZEMELER: Yarım kilo kıyma
Bir kuru soğan
Karabiber,tuz,kuru reyhan ,maydanoz
Bir tatlı kaşığı domates salçası
Bir tatlı kaşığı biber salçası
Kıyma harcı karıştırılır ,yoğrulur.
İki kase köftelik bulgur su ve tuz ile ıslatılıp,bekletilir ve çok iyi yoğrulur.
Kıyma harcı ve bulgur harcı birleştirilip birazda birlikte yoğrulur.iri köfteler yapılıp,kızartılır.
AFİYET OLSUN
arada sırada değişiklik olsun diye kıymaya bulgur katarım,değişik ve doyurucu oluyor gerçekten,ellerinize sağlık,sevgiler :)
YanıtlaSilTeşekkürler canım,yorum yazmana sevindim,daha yeniyim bana keyf verdin. Seni de takip edeceğim.
YanıtlaSilbiz bunu çok sık yaparız kırşehir kaman yöresine ait ama bulguru ıslatmadan çok iti yoğurarak elde ederiz
YanıtlaSil