29 Mart 2014 Cumartesi

ARAP DOLMASI - EV TURŞUSU


     MALZEMELER:  1/2 kilo küçük doğranmış kuzu eti
                                2 çorba kâsesi  pirinç
                                İnce doğranmış sivri biber,maydanoz,domates
                                3 kuru soğan ince doğranacak
                                3 yemek kaşığı domates ve biber salçası
                                Karabiber- kimyon- tuz- summak
                                1 çay bardağı sıvı yağ-3 yemek kaşığı tereyağ
                              

          Dolmanın içi karıştırılarak hazırlanır,kuru patlıcan ve biberler biraz haşlanır. İçleri dolma harcı ile doldurulur,tencereye dizilir.tane summak bir kâsede ıslatılıp suyu süzülerek dolmalar pişerken suyuna eklenir. Arap dolmasının özelliği kuzu parça et kullanılır ve suyuna bolca summak suyu eklenir.

                Kuru ve taze dolma karışık da yapılabilir. Lezzetleri bir birini tamamlar. Yanında ev turşusu iyi gider.         AFİYET OLSUN.....

1 yorum:

  1. Ben yemediğim ARAP DOLMASIna, ARAP DOLMASI demem cicim. Sen mesajı aldın zaten bugün ;)

    YanıtlaSil