6 Mart 2014 Perşembe

PAÇANGA VE PUF BÖREĞİ


Paçanga böreği için 2 yufka-8 dilim pastırma-8 ince dilim kaşar peyniri-3 minik doğranmış domates- 3 minik doğranmış yeşil biber - kızartmak için sıvı yağ.                  Yufkalar dört eşit parçaya bölünür (sigara böreği yapar gibi) kalın kısmına önce pastırma dilimi ,üstüne bir kaşık domates ve biber ,en üste kaşar dilimi konarak sarılır ve kızgın yağda kızartılır.
                            AFİYET OLSUN ....

Puf böreği için 2 su bardağı un,biraz su ve tuz ile yoğrularak hamur yapılır. Küçük bezelere ayrılır ve merdaneyle küçük tabak boyunda açılır. Çok ince açmaya gerek yok. İçine peynir ve maydanoz harcı konularak kapatılır ve kızgın yağda kızartılır
                              AFİYET OLSUN....

0 yorum:

Yorum Gönder