17 Mart 2014 Pazartesi

BULGURLU KÖFTE


Köfte yaparken içine içli köftelik bulgur katılarak değişik bir tat elde edebilirsiniz.
     MALZEMELER: Yarım kilo kıyma
                                   Bir kuru soğan
                                   Karabiber,tuz,kuru reyhan ,maydanoz
                                   Bir tatlı kaşığı domates salçası
                                   Bir tatlı kaşığı biber salçası
                           Kıyma harcı karıştırılır ,yoğrulur.
                                   İki kase köftelik bulgur su ve tuz ile ıslatılıp,bekletilir ve çok iyi yoğrulur.
                            Kıyma harcı ve bulgur harcı birleştirilip birazda birlikte yoğrulur.iri köfteler yapılıp,kızartılır.
               AFİYET OLSUN
                                   

3 yorum:

  1. arada sırada değişiklik olsun diye kıymaya bulgur katarım,değişik ve doyurucu oluyor gerçekten,ellerinize sağlık,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler canım,yorum yazmana sevindim,daha yeniyim bana keyf verdin. Seni de takip edeceğim.

    YanıtlaSil
  3. biz bunu çok sık yaparız kırşehir kaman yöresine ait ama bulguru ıslatmadan çok iti yoğurarak elde ederiz

    YanıtlaSil