4 Mart 2014 Salı

İÇLİ KÖFTE VE ISPANAK (PIRTİKE)

Hamur için: 3 su bardaği köftelik bulgur
                                              Bir miktar tuz atılır ve biraz su ile ıslatıp üstü kapanır. Yumuşadıktan sonra iyice yoğurulur.küçük bezelere ayırıp üstü örtülür.
                                                İç kıyması için iki adet soğan ve yarım kilo yağlı kıyma iki yemek kaşığı margarin ile kavrulur.Tuz,karabiber eklenir. İsteğe göre biraz ceviz içi konulur. Kıyılmış maydanoz eklenir.
                                                Bulgur topları ince açılarak,soğumuş kıyma doldurulur ve kapatılarak yassı köfteler yapılır. Büyük bir tencerede su kaynatılır tuz eklenir ve köfteler tuzlu suda haşlanır.
                                                Haşlanan içli köftelerin yanında yemek için ıspanak yapılır.
Yarım kilo ıspanak ayaklanır ,yıkanır.
Tencereye biraz sıvı yağ konur ve bir kuru soğan doğranıp kavrulur bir kaşık domates ve biber salçası katılarak kavurmaya devam edilir. Doranmış ıspanak eklenir biraz çevrilir ve bir avuç pirinç yıkanır ıspanağa eklenir iki su bardağı su dökülüp pişmeye bırakılır. Pirinçler pişince summak eklenir ve kapatılır.
AFIYET OLSUN....

0 yorum:

Yorum Gönder