CAN DOSTUM NERMİN'E ÇOK TEŞEKKÜRLER..
MALZEMELER: 50 tane kadar kabuklu midye
3 su bardağı pirinç
bir kaç kapya biber
bir kaç yeşil sivri biber
bir kuru soğan
karabiber,tuz kırmızı toz biber
3 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
YAPILIŞI: Biraz sıvı yağda ince doğranmış kuru soğan ve biberler kavrulur.Başka bir tencerede iyice yıkanıp, (kabukları sürterek temizlemek gerekiyor )kabukları açılana kadar haşlanır.içi çıkarılarak yosunları alınır(bir kaç tanesi kabuklu bırakılır)tencerede kavrulan soğan ve biberlere midye içleri de eklenerek kavurmaya devam edilir,son olarak iyice yıkanmış pirinç eklenir biraz kavrulduktan sonra baharatlar ve tuz eklenir,treyağ eklenir ve beş bardak su eklenerek kısık ateşte pişirilir,demlenir
AFİYET OLSUN......
Püf Noktalar

*Salatalarınıza zeytin, ceviz gibi sağlıklı yağlar içeren yiyecekler koyun.
*Kızarmış yiyeceklerden vazgeçin. Onun yerine buğulama, fırınlama ve haşlama yöntemlerini kullanın.
*Günde mutlaka 2 litre su için.
*Meyvelerin suyunu sıkmaktansa onları yiyerek tüketin. Bu sizi daha uzun süre tok tutar.
*Yemeklerinizde Beyaz un ve beyaz pirinç yerine esmer un, esmer pirin kullanın.
*Yemeklerle birlikte asitli içecek veya meyve suyu tüketmek yerine sade soda için.
ARŞİV
ETİKETLER
Pages - Menu
.
.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
BEN KİMİM?
. Orta yaş üstü,Bulut ,Bahar ve Ayşegül'ün annesi,Zafer Beyin 30 yıllık eşi ,emekli ama çalışmaya devam eden....Bazen çalışkan ,bazen tembel ,ama hep meraklı...Öğrenmenin yaşı ve sınırı yok diyorum. Sınırsızlık gözümü korkutuyor. Sınırlılık beni kasıyor. Size somut malzeme veya hayal veremem,vermek de istemem. Evet boyum posum belli,özüm sözüm halli. Benim size kendimi tanıtmamdansa siz gelin beni tanıyın isterim,bu karşılıklı kelam ettiğimiz ortak bir süreç olsun.... Kendinize gerçekten zaman ayırdığınızda,aslında zamanın genişlediğini hissedersiniz...
İzleyiciler
Popüler Yayınlar
-
Bulgur ile yapılan bir çeşit köfte. Iki bardak köftelik bulgur tuz ve su ile yoğrulur, çok iyi yoğrulmasın lazım. Başka bir derin kapt...
-
Malzemeler: Bir tas köftelik bulgur Yoğurt Salça- tuz- sarımsak- kur...
-
Semizotu mevsiminde en çok tükettiğimiz otlardan olmalı, faydaları anlatmakla bitmez. Ben bu ota pirinç yerine bulgur koyuyorum. ...
-
CAN DOSTUM NERMİN'E ÇOK TEŞEKKÜRLER.. MALZEMELER: 50 tane kadar kabuklu midye 3 su bardağı pirinç...
-
Çalışan hanımlar için ,çok çabuk hazırlanacak doyurucu bir yemek. kırmızı,sari ve yeşil biberler jülyen doğranacak.kırmızı bir soğan de jül...
-
Köfte yaparken içine içli köftelik bulgur katılarak değişik bir tat elde edebilirsiniz. MALZEMELER: Yarım kilo kıyma ...
-
PASTIRMALI SEBZELİ BULGUR YAZ TÜRLÜSÜ YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR AŞI MERCİMEK KÖFTESİ PEYNİR TOPLARI
-
ÇItır ÇItır tahinli çörekler. MALZEMELER:baklava yufkası-ceviz-tahin-şeker veye pekmez-Bir bardak süt YAPILIŞI: Bir baklava yufkası serilir ...
0 yorum:
Yorum Gönder