22 Haziran 2014 Pazar

MİDYE RİZOTTO

CAN DOSTUM NERMİN'E ÇOK TEŞEKKÜRLER..

MALZEMELER:    50 tane kadar kabuklu midye
                               3 su bardağı pirinç
                               bir kaç kapya biber
                               bir kaç yeşil sivri biber
                               bir kuru soğan
                               karabiber,tuz kırmızı toz biber
                              3 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
                             
YAPILIŞI: Biraz sıvı yağda ince doğranmış kuru soğan ve biberler kavrulur.Başka bir tencerede iyice yıkanıp, (kabukları sürterek temizlemek gerekiyor )kabukları açılana kadar haşlanır.içi çıkarılarak yosunları alınır(bir kaç tanesi kabuklu bırakılır)tencerede kavrulan soğan ve biberlere midye içleri de eklenerek kavurmaya devam edilir,son olarak iyice yıkanmış pirinç eklenir biraz kavrulduktan sonra baharatlar ve tuz eklenir,treyağ eklenir ve beş bardak su eklenerek kısık ateşte pişirilir,demlenir
                 AFİYET OLSUN......

0 yorum:

Yorum Gönder