MALZEMELER: Bir su bardağı içli köftelik bulgur
Su ve tuz
SOS: Zeytinyağı,biber salçası,pul biber,kuru nane,taze ve kuru sarımsak
YAPILIŞI: Bir su bardağı ince bulgur biraz su ve tuz ile ıslatılıp elle karıştırılır,üstü kapatılıp dinlendirilir. Yarım saat bekletilir sonra yoğrulur. Küçük yuvarlaklar yapılır,parmakla üstüne bastırılır. Bir tencere tuzlu kaynayan suda köfteler haşlanır.
Bir başka tencerede bir,iki kaşık yağ,bir kaşık biber salçası kavrulur. Nane,pul biber,sarımsaklar eklenir . İçine haşlanmış bulgur köfteler karıştırılır. İstenirse yoğurtla servis edilir.
AFİYET OLSUN...
Var ya ben buna bayılırım:-) Hiç kendim yapmadım , şimdimhemen mutfağa gidip yapasım geldi. Kilo yapmaz di mi bu:-)
YanıtlaSil