28 Haziran 2014 Cumartesi

EKMEK DOLMASI


           Malzemeler: 1 yuvarlak tam buğday ekmeği
                               250 gr kıyma
                               Sivri biber,kuru soğan,kırmızı biber.
                               Karabiber,tuz,tereyağı,sıvı yağ.

       Yapılışı: kıyma ince kıyılmış soğan ile kavrulur,karabiber tuz ekleni iki kaşık sıvı yağda.biberler ince doğranır,eklenir kavrulmaya devam edilir. Kavrulmuş kıyma soğumaya bırakılır. Ekmek tepesinden bir kapak kesilerek içi boşaltılır, bir kaba (içler avuç içi ile )ufalanır. Ufalanan ekmek içi soğumuş kıymaya karıştırılır. Bu içe istenirse bir avuç ufalanmış ceviz içi eklenir. Kıyma karışımı içi tereyağı ile yağlanmış ekmeğin içine doldurulur, ekmek üstüne de bir parça yağ sürülür ve 15 dakika fırına sürülür.
                AFİYET OLSUN.....

0 yorum:

Yorum Gönder